Română  |   English
ASITO Asigurări ONLINE
Asigurarea facultativă de accidente a angajatului

 

Progresul tehnic şi implementarea tehnologiilor de înaltă performanţă în  activitatea lucrativă a omului aduc atât beneficii cât si pericole care  pot  afecta grav calitatea vieţii noastre.

Protecţia de evenimentul subit (întâmplător) generat de un factor mecanic sau chimic, provenit din afară şi fără voinţa persoanei angajate la muncă şi care are ca efect vătămare sau leziune corporală, soldate cu invaliditate permanentă sau deces, poate fi realizată prin încheierea Contractului de asigurare de accidente inclusiv, accidente de muncă.

Astfel de asigurare este recomandată în special persoanelor a căror activitate de muncă ţine de deplasări în teritoriul ţării şi/sau în străinătate deoarece extinderea geografică a protecţiei prin asigurare  de  la CIA ASITO SA prevede valabilitatea asigurării şi în afara teritoriului Republicii Moldova.

In funcţie de necesităţile si specificul procesului de producţie Compania ASITO SA oferă protecţie de riscuri principale:

·               decesul  persoanei asigurate din cauza accidentului suportat;

·               invaliditatea permanentă din accident;

·               vătămarea corporală din accident, inclusiv accidente de muncă

Pentru a satisface calitativ cerinţele protecţiei sociale a salariaţilor întreprinderii şi pentru a genera creşterea nivelului securităţii muncii a salariaţilor angajatorul, în conformitate cu standardul ales, poate opta şi pentru extinderea asigurării cu următoarele riscuri auxiliare:

·         indemnizaţia zilnică în cazul  tratamentului consecinţelor accidentului în condiţii de ambulatoriu sau în condiţii spitaliceşti;

·         pierderi financiare aferente decesului subit al persoanei asigurate( atac de cord acut, accident vascular cerebral, şoc, embolie, edem pulmonar acut, reacţie alergică).

·         pierderi financiare aferente repatrierii în cazul decesului din accident al persoanei asigurate peste hotarele ţării.

Perioada maximă de despăgubire a persoanei asigurate în conformitate cu legislaţia în vigoare constituie 30 zile calendaristice din data constatării producerii evenimentului asigurat.

Compania  ASITO SA  achită despăgubiri  la asigurarea  facultativă de accidente în perioada de cel mult 7 zile din momentul constatării a evenimentului drept caz asigurat.

Durata protecţiei de asigurare:

24 din 24 ore ale zilei

8 sau 12 ore al procesului de producţie (valabil pentru contractele colective), fără a include drumul „de la” şi „spre” serviciu.

Prin asigurarea facultativă de accidente pot fi protejaţi si conducătorii autovehiculelor în perioada mânuirii unităţii de transport.

Cheltuielile ce ţin de asigurările de accidente in procesul de producţie sunt deductibile fiscal din venitul impozabil al întreprinderii. (Hotărârea Guvernului nr.484 din 4 mai 1998). 

 

Ultima redactare: ..23.04.2018 10:38   
Accesări: 10409

MD 2032, or.Chisinau, Republica Moldova, str. Burebista, 108
Tel. (+37322 )22-62-12 Fax (+37322) 22-62-12
E-mail: asito@asito.md


Site-ul este proprietate intelectuală a Companiei ASITO
PAGINA ÎN SUS

Total ieri: 163   Total azi: 19   Online:
Total vizitatori unici: 360418