Română  |   English
ASITO Asigurări ONLINE
Asigurarea încărcăturilor (CARGO)

Acest tip de asigurare este menit sa protejeze riscurile de deteriorare sau distrugere a incarcaturilor atit in timpul transportarii, cit si la incarcarea (descarcarea) lor. Despagubirea de asigurare a incarcaturilor se stipuleaza in contract si se plateste atit pentru daunele pricinuite, indiferent de cauza (de toate riscurile), cit si pentru paguba legata de avarii particulare.

Suma de asigurare a incarcaturii este stabilita de asigurat, insa ea nu trebuie sa depaseasca costul incarcaturii indicat in contul (factura) furnizorului. In suma asigurata pot fi incluse, de asemenea, cheltuielile de transport si valoarea profitului planificat.

Taxele tarifare sint fixate prin acordul partilor in functie de tipul incarcaturii transportate, al unitatii de transport, precum si alte date care permit determinarea gradului de risc la incheierea contractului de asigurare si pot fi stabilite in marime de la 0,25% pina la 3,5%.

In caz de decurgere nedeficitara a riscurilor, la expirarea contractului de asigurare pot fi prevazute un sir de facilitati, prestabilite de parti la incheierea contractului. Se acorda inlesniri, cum ar fi reducerea primei de asigurare, pentru fiecare contract incheiat ulterior.

MD 2032, or.Chisinau, Republica Moldova, str. Burebista, 108
Tel. (+37322 )22-62-12 Fax (+37322) 22-62-12
E-mail: asito@asito.md


Site-ul este proprietate intelectuală a Companiei ASITO
PAGINA ÎN SUS

Total ieri: 163   Total azi: 26   Online:
Total vizitatori unici: 360425